Vrijwilligers Punt

Het Vrijwilligers Punt stimuleert vrijwilligerswerk voor alle mensen en organisaties zonder winstoogmerk in de gemeente Sint-Michielsgestel. Dat doet [lees verder...]
Het Vrijwilligers Punt stimuleert vrijwilligerswerk voor alle mensen en organisaties zonder winstoogmerk in de gemeente Sint-Michielsgestel. Dat doet zij door het zoeken en vinden van geschikte vacatures en/of vrijwilligers. Het Steunpunt streeft er naar om vraag en aanbod met betrekking tot vrijwilligerswerk op elkaar af te stemmen. Het Vrijwilligers Punt is een aanspreekpunt voor alle vrijwilligers en een vraagbaak voor de organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers.

Spreekuur Vrijwilligers Punt:
woensdag 14.00 - 16.00 uur en op afspraak

Telefoon:
073-5515432

Vacaturebank

Hier vindt u de vacaturebank van het Vrijwilligers Punt! [lees verder...]

Functies Vrijwilligers Punt

Bemiddeling Vraag en aanbod in het vrijwilligerswerk worden bij elkaar gebracht door middel van de website, het persoonlijk contact en [lees verder...]
Bemiddeling
Vraag en aanbod in het vrijwilligerswerk worden bij elkaar gebracht door middel van de website, het persoonlijk contact en intakegesprek
Informatie en advies
Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen terecht voor actuele informatie en deskundig advies rondom vrijwilligerswerk.
Promotie
Het steunpunt zorgt door middel van acties, voorlichtingsactiviteiten en publiciteit voor voldoende bekendheid van en waardering voor het vrijwilligerswerk.
Belangenbehartiging
Wij behartigen de belangen van individuele vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en van vrijwilligerswerk in het algemeen.
Ontwikkeling
Het steunpunt houdt zich bezig met ontwikkeling en uitvoering van nieuwe activiteiten en projecten ten behoeve van het vrijwilligerswerk.
Deskundigheidsbevordering
Door middel van korte cursussen en trainingen wordt er aandacht besteed aan deskundigheidsbevordering van vrijwilligers.

U zoekt vrijwilligerswerk?

U kunt op veel terreinen aan de slag als vrijwilliger. Het Vrijwilligers Punt kan u helpen bij uw zoektocht naar de vrijwilligersbaan die bij u past. [lees verder...]
U kunt op veel terreinen aan de slag als vrijwilliger. Het Vrijwilligers Punt kan u helpen bij uw zoektocht naar de vrijwilligersbaan die bij u past. Hierbij houden we rekening met zowel uw wensen als de wensen van de organisatie die vrijwilligers zoekt.
Zo kunt u in onze vacaturebank op www.partis-bwi.nl zoeken naar vacatures. Ook kunt u zich bij het steunpunt inschrijven als vrijwilliger.
Dat kan via de website, telefonisch of via ons wekelijks spreekuur. Als u zich heeft ingeschreven, kunt
u makkelijker zoeken naar vacatures en kunnen organisaties die vrijwilligers zoeken u vinden. Bovendien kan het steunpunt u dan adviseren, begeleiden en interessante vacatures aanbieden.
Wanneer u een passende vacature heeft gevonden, nemen wij of u zelf contact op met de betrokken organisatie. Vrijwel altijd vindt er dan een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dat gesprek kunnen afspraken worden gemaakt over werktijden, taken en dergelijke. We hebben een gevarieerd aanbod aan vrijwilligerswerk.

U zoekt vrijwilligers voor uw organisatie?

Ook organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen bij het Vrijwilligers Punt terecht. Elke twee weken publiceren wij in de plaatselijke kran [lees verder...]
Ook organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen bij het Vrijwilligers Punt terecht.
Elke twee weken publiceren wij in de plaatselijke kranten, actuele en nieuwe vacatures. Deze vacatures staan ook op onze website.
U kunt vacatures, waar u vrijwilligers voor zoekt, aan ons doorgeven. Vervolgens wordt met u afgestemd, zodat er een duidelijk en heldere vacaturetekst gemaakt kan worden. Deze vacature zal dan door ons worden opgenomen en geplaatst worden in de vacaturebank.
Als een vrijwilliger reageert op uw vacature, zorgen wij dat er contact gelegd wordt tussen de vrijwilliger en uw organisatie. Als er een match is, nemen we tussendoor nog een enkele keer contact op, om te kijken of alles naar wens loopt.